Loading...
turks-restaurant-deventer2018-01-24T02:06:20+00:00

OPENINGSTIJDEN

Di – Zon | 17:00 – 21:00
Maandag gesloten

Ons Adres

Pelikaanstraat 1a
7201 DR Zutphen
info@topkapi-zutphen.nl
0575 518 080
Er is voldoende parkeergelegenheid!

de authentieke Turkse keuken Topkapi

In ons restaurant Topkapi in Zutphen kunt u kennismaken met de authentieke Turkse keuken in een omgeving waarvoor het Topkapi paleis in Istanbul als inspiratiebron diende.

Dit wereldberoemde paleis, tegenwoordig museum, werd gebouwd in 1455, na de verovering van Istanbul door sultan Mehmet II op de Byzantijnen. Daarvoor heette de stad eeuwenlang Constantinopel, naar de keizer Constantijn de Grote.

De sultans waren veeleisend, ook wat betreft het eten. De koks moesten steeds weer nieuwe spijzen aandragen met als gevolg de enorm uitgebreide Turkse keuken. Omdat het Ottomaanse rijk zo groot was, kwamen er ingrediënten uit alle veroverde gebieden, van diep in Afrika, tot Oostenrijk en Irak aan toe.

Gastvrijheid is in Turkije het hoogste goed. Gasten krijgen alleen het allerbeste aangeboden en dat is in ons restaurant het uitgangspunt. Daarom ook gebruiken wij waar mogelijk biologische producten.

Ons menu reikt van “mezeler” (Turkse tapas) tot heerlijke grill- en ovengerechten, van soepen en frisse salades tot traditionele Turkse nagerechten en natuurlijk de Baklava.

Door onze perfecte ligging zijn wij overal vanuit de Achterhoek, Overijssel en Gelderland goed te bereiken. Wij verwelkomen daarom gasten uit Apeldoon, Deventer, Arnhem, Doesburg , Doetinchem en ga zo maar door!

Afiyet olsun! Eet smakelijk!

Restaurant Topkapi Zutphen(authentieke Turkse keuken)
home
menu
menukaart
groepsmenu
lopendbuffet
contact

RESERVEREN?

Tafelreserveringen zijn alleen telefonisch mogelijk:

(0575) 518 080